eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gráf bekeményít

Az állategészségügyi ellenőrzések szigorítását tervezi a magyar mezőgazdasági tárca a Romániában történt madárinfluenzás esetek miatt.

A Brüsszelben tartózkodó földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter azután beszélt erről, hogy az Európai Unió brit referencialaboratóriuma azonosította a H5N1-es vírust a Brassó megyében elhullott szárnyasok esetében.

Gráf József úgy fogalmazott: arra kéri majd a baromfitelepek üzemeltetőit, hogy ne fogadjanak vendégmunkásokat olyan romániai területekről, ahol megjelent a madárinfluenza.

A román mezőgazdasági miniszter nem sokkal korábban azt mondta: a feketehalmi baromfitelepen a tavaly ősszel a Duna-deltában megjelent H5N1-es vírustörzs fertőzte meg az állatokat.

Gheorghe Flutur emlékeztetett arra, hogy eddig 34 romániai településen erősítették meg a H5-ös vírustörzs jelenlétét.

Hozzátette: a fertőzésgyanús területek között van a román főváros második kerülete is, ahol három utcában továbbra is érvényes a vesztegzár

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×