eur:
395.52
usd:
372.54
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Egyeztetést sürgetett az ellenzékkel a pénzügyminiszter

Egyeztetést sürgetett az ellenzékkel a kétharmados többséget igénylő törvények ügyében az ügyvezető kormány pénzügyminisztere. Veres János szerint nem politikai, hanem racionális döntéseket kell hozni.

Veres János pénzügyminiszter az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank konferenciáján azt mondta: az egészségügyet, az államigazgatást, az önkormányzati szabályozást és az oktatást érintő kérdésekben szeretnének mielőbb megállapodni az ellenzéki pártokkal, mert ezeken a területeken átfogó reformokra készül a kormány.

A pénzügyi tárca vezetője azt kérte a pártoktól, hogy a lényeges kérdésekben ne politikai, hanem racionális döntéseket hozzanak. Veres János fontos feladatnak nevezte az állami bevételek szigorúbb ellenőrzését és a kiadások csökkentését.

Előzőleg a magyar gazdaság számára létkérdésnek nevezte a pénzügyi fegyelem biztosítását az Állami Számvevőszék elnöke. Kovács Árpád a konferencia megnyitóján az eddiginél megalapozottabb, és végrehajtható költségvetéshez vezető szabályozási keret kidolgozását sürgette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×