eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fotex: kisebb a veszteség

A Fotex 289 millió forint konszolidált veszteséggel zárta az első negyedévet, ami 3,8 százalékkal kisebb, mint 2005 első három hónapjában volt. A veszteséget a Fotex cégcsoport átalakításával magyarázza.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült első negyedévi konszolidált gyorsjelentés az árbevétel 38,8 százalékos csökkenéséről adott számot. A cégcsoport folytatódó átalakításának következtében 7,436 milliárd forintról 4,545 milliárd forintra csökkent az árbevétel. A múlt év első negyedévében a felszámolásban lévő Keravill, valamint az értékesített Fotex - Ofotért Optika, Fotex Polska és Fotex Ceska adatai is szerepeltek.

A társaságcsoportban új tag a Cipruson bejegyzett, külföldi befektetésekkel foglalkozó Upington Investment Ltd., a Balaton Bútorgyár termelő tevékenységét végző Bebufa Kft. és a DVD-k kölcsönzésével foglalkozó DVDrent Kft.

Minden üzletágban csökkent az árbevétel és romlott a nyereségesség. Egyedül az ingatlanhasznosításból származó bevételek emelkedtek, a társaság közlése szerint jelentősen. A Fotex nem közli az egyes üzletágak számadatait.

Az árbevétel és az értékesítés költségének különbsége, a bruttó fedezet 40,3 százalékkal, 2,172 milliárd forintra csökkent. Az üzemi szintű veszteség 202 millió forintot tett ki, ami 28,8 százalékkal kevesebbet az előző év hasonló időszakához képest. Ezt további 40 millió forintnyi pénzügyi veszteség rontotta, így az adófizetés előtt a veszteség 242 millió forint, a kisebbségi részesedés megfizetése előtt pedig 295 millió forint volt.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×