Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fotex: kisebb a veszteség

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fotex 289 millió forint konszolidált veszteséggel zárta az első negyedévet, ami 3,8 százalékkal kisebb, mint 2005 első három hónapjában volt. A veszteséget a Fotex cégcsoport átalakításával magyarázza.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült első negyedévi konszolidált gyorsjelentés az árbevétel 38,8 százalékos csökkenéséről adott számot. A cégcsoport folytatódó átalakításának következtében 7,436 milliárd forintról 4,545 milliárd forintra csökkent az árbevétel. A múlt év első negyedévében a felszámolásban lévő Keravill, valamint az értékesített Fotex - Ofotért Optika, Fotex Polska és Fotex Ceska adatai is szerepeltek.

A társaságcsoportban új tag a Cipruson bejegyzett, külföldi befektetésekkel foglalkozó Upington Investment Ltd., a Balaton Bútorgyár termelő tevékenységét végző Bebufa Kft. és a DVD-k kölcsönzésével foglalkozó DVDrent Kft.

Minden üzletágban csökkent az árbevétel és romlott a nyereségesség. Egyedül az ingatlanhasznosításból származó bevételek emelkedtek, a társaság közlése szerint jelentősen. A Fotex nem közli az egyes üzletágak számadatait.

Az árbevétel és az értékesítés költségének különbsége, a bruttó fedezet 40,3 százalékkal, 2,172 milliárd forintra csökkent. Az üzemi szintű veszteség 202 millió forintot tett ki, ami 28,8 százalékkal kevesebbet az előző év hasonló időszakához képest. Ezt további 40 millió forintnyi pénzügyi veszteség rontotta, így az adófizetés előtt a veszteség 242 millió forint, a kisebbségi részesedés megfizetése előtt pedig 295 millió forint volt.