Lehull a lepel az internet-előfizetésekről

Infostart
2006. május 5. 05:17
A tavaly elindított www.tantusz.nhh.hu után, amely a mobiltarifák viszonylag egyszerű összehasonlítását teszi lehetővé, a Nemzeti Hírközlési Hatóság most a szélessávú internet-elérések közötti választást megkönnyítő oldalt indított. A www.szelessav.hu-n hamarosan minden szolgáltató csomagjait egybegyűjtik.

A www.szelessav.hu gyakorlatilag ugyanazt kínálja, mint a www.tantusz.nhh.hu, csak a szélessávú internet-csomagokat hasonlítja össze.

Mivel minél előbb el akarták indítani, egyelőre nem teljes a szolgáltatók listája, de már most is minden jelentős vezetékes és kábeltévés szolgáltató, illetve néhány mikrohullámú szolgáltató is megtalálható a honlapon - mutatott rá Pataki Dániel, az NHH elnöke, hozzátéve, hogy a tervek szerint néhány hónapon belül minden szolgáltató felkerül az összehasonlító oldalra.

Segítenék a fogyasztókat

Az NHH feladata az, hogy minden magyar állampolgár számára a lehető legtöbb elektronikus hírközlési szolgáltatás, minél nagyobb választékban, egyre csökkenő áron legyen elérhető. Fontos az is, hogy segítsünk a fogyasztóknak eldönteni, melyik a legideálisabb konstrukció számukra - hangsúlyozta Pataki Dániel.

Az NHH vezetője szerint az elmúlt 6 hónapban 1 milliós látogatottságot elérő www.tantusz.nhh.hu kapcsán érkezett visszajelzések alapján úgy látják, hogy van igény az ilyen összehasonlító honlapokra. Így a szolgáltatást még az idén szeretnénk kiterjeszteni a kábeltévés és vezetékes telefon-csomagokra.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást