eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A bankok nem csaptak le a nyugdíj-előtakarékosságra

Mindössze öt banknál nyitható az év elején indított, a negyedik pillérként is emlegetett nyugdíj-előtakarékossági számla. A rendszer egyik kidolgozója: a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége szerint a pénzintézetek lelkesebbek lennének, ha a törvény nagyobb mozgásteret adna nekik.

Temmel András, a szövetség főtitkára közölte: a megtakarítási formával ugyanis az ügyfél maga dönthet a befektetéseiről.

Temmel András az InfoRádióban azt mondta: a számla előnye, hogy adókedvezmény is kapcsolódik hozzá. A befektetés után ráadásul nem kell kamat- vagy árfolyamnyereségadót fizetni.

A befizetendő összeg szabadon határozható meg, az állami támogatást azonban az tudja leginkább igénybe venni, aki évente legalább 333 ezer forintot helyez el számláján.

A megtakarítás előnye még, hogy a befektető maga határozza meg, hol forgatja pénzét.

A 20-30 éves megtakarításoknál előnyösebb a magasabb kockázatot jelentő részvénypiacon vásárolni, erre azonban a magyar bankok még kevés lehetőséget adnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×