eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gyökerestől felfordulhat a nemzetközi sportélet

Németországban nagy érdeklődés kíséri a müncheni bíróság kedden kezdődött eljárását, amelyben döntenie kell arról, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség jogosan követeli-e 6 ezer euró ügyvédi költségének megtérítését egy kozmetikai cégtől, amelyet termékeinek népszerűsítésénél felhasználta az alig egy hónap múlva kezdődő futball világbajnokságot.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a közelmúltban ügyvédi úton figyelmeztetett egy kozmetikai céget, hogy ne használja reklámcélra a Futball vébé 2006 szlogent.

A szövetségi bíróság a múlt héten azonban úgy döntött, hogy a megjelölés egy nemzetközi sporteseményre utal és nem köthető egy olyan világszervezethez, mint a FIFA, ezért nem is élvezhet márkavédelmet - jelenti az InfoRádió németországi tudósítója.

A labdarúgó szövetség 860 árut és szolgáltatást jegyzett be a Futball vébé 2006 kizárólagos jogának használatára. Ezzel a FIFA az óriási haszonban reménykedő és komoly kiadásoktól sem visszariadó szponzorait akarta védeni.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség főtitkára megütközéssel vette tudomásul a bíróság döntését és hangsúlyozta, hogy ez komoly veszélyt jelent a futball jövőjére.

A FIFA most abban reménykedik, hogy a Münchenben kezdett eljárás eredményeképpen legalább ügyvédi költségeinek megtérítésére kényszerül az a kozmetikai cég, amely még jóval a szövetségi bíróság határozata előtt próbálta a labdarúgó világbajnokság felirattal népszerűsíteni termékeit.

A világbajnokság június 9-én kezdődik és egy hónapon keresztül tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×