Gyökerestől felfordulhat a nemzetközi sportélet

Infostart
2006. május 2. 16:41
Németországban nagy érdeklődés kíséri a müncheni bíróság kedden kezdődött eljárását, amelyben döntenie kell arról, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség jogosan követeli-e 6 ezer euró ügyvédi költségének megtérítését egy kozmetikai cégtől, amelyet termékeinek népszerűsítésénél felhasználta az alig egy hónap múlva kezdődő futball világbajnokságot.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a közelmúltban ügyvédi úton figyelmeztetett egy kozmetikai céget, hogy ne használja reklámcélra a Futball vébé 2006 szlogent.

A szövetségi bíróság a múlt héten azonban úgy döntött, hogy a megjelölés egy nemzetközi sporteseményre utal és nem köthető egy olyan világszervezethez, mint a FIFA, ezért nem is élvezhet márkavédelmet - jelenti az InfoRádió németországi tudósítója.

A labdarúgó szövetség 860 árut és szolgáltatást jegyzett be a Futball vébé 2006 kizárólagos jogának használatára. Ezzel a FIFA az óriási haszonban reménykedő és komoly kiadásoktól sem visszariadó szponzorait akarta védeni.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség főtitkára megütközéssel vette tudomásul a bíróság döntését és hangsúlyozta, hogy ez komoly veszélyt jelent a futball jövőjére.

A FIFA most abban reménykedik, hogy a Münchenben kezdett eljárás eredményeképpen legalább ügyvédi költségeinek megtérítésére kényszerül az a kozmetikai cég, amely még jóval a szövetségi bíróság határozata előtt próbálta a labdarúgó világbajnokság felirattal népszerűsíteni termékeit.

A világbajnokság június 9-én kezdődik és egy hónapon keresztül tart.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást