Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Nagyon nagy keleti bankot\" venne az OTP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az OTP Bank nem tartja kizártnak, hogy megvásárolna egy \"nagyon nagy keleti bankot\" - közölte Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója az InfoRádióban. Az OTP vezetője részleteket az üzleti titokra hivatkozva nem kívánt elárulni.

Az OTP Csoport a jövőben egyre távolabbi országokban kíván befektetni. Ezen terveihez kapcsolódóan péntek délután egy külföldi bankárnál "egy nagyon nagy keleti bank" megvásárlása felől érdeklődött - közölte a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

Csányi Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában részleteket nem kívánt elárulni, ám azt közölte: felvásárlási célpontjaik Magyarországtól egyre távolabb esnek.

Az OTP Csoport elnök-vezérigazgatója szólt arról is, hogy Ukrajnában, Szerbiában és Törökországban is tárgyalnak helyi bankok megszerzéséről.

Csányi Sándor szerint a pénzintézet további külföldi terjeszkedéssel és a meglévő leányvállalatok fejlesztésével kívánja növelni eredményét.

A társaság elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a közép-kelet-európai régióban növekszik a piac, mert például a lakosság eladósodottsága jóval kisebb, mint Nyugat-Európában.

Közben az OTP évi rendes közgyűlése pénteken elfogadta az igazgatóság osztalékjavaslatát, így a bank a tavalyi 138,346 milliárd forintos adózott nyereségből 55,16 milliárd forintot fordít osztalékfizetésre, ami az adózott nyereségre vetítve mintegy 40 százalékos osztalékrátát jelent.