Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Most érdemes telket venni a Balatonnál?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erős a túlkínálat a Balaton-parti ingatlanokból, az árak 10-15 százalékkal csökkentek - adta hírül a portfolio.hu. Az InfoRádió által megkérdezett badacsonyi ingatlanközvetítő ügyvezetője szerint néhol még ennél is rosszabb a helyzet.

Sall Csaba közölte: az elmúlt három évben 15-20 százalékos visszaesés tapasztalható, az ingatlan típusától függetlenül.

Általában a kisebb, 5-8 millió forintért megvehető ingatlanokat keresik, amiből kevés van; ennyiért csak pinceprésházat lehet kapni - tette hozzá az ügyvezető.

Az ingatlanközvetítő hangsúlyozta: korábban a külföldiek vásároltak nagy számban; de ez mostanra gyakorlatilag megszűnt, a külföldi érdeklődők aránya 70-ről 2 százalékra csökkent.

Jelentős értékcsökkenés

Ha valaki el akar adni, akkor le kell nyelnie a 10 és 50 százalék közötti értékcsökkenést, nemrég egy 26 millióért kínált ingatlant 16,5 millió forintért tudtunk eladni - tette hozzá Sall Csaba.

A külföldiek mellett főleg azok akarnak eladni, akik megörökölték a tóparti ingatlant, de nem kívánják azt fenntartani. Az ingatlanközvetítő tapasztalatai alapján összességében 200 eladó ingatlanra mintegy 20 vevő jut.

Az ügyvezető szerint a képet némileg árnyalja, hogy a jobban fejlődő térségekben, például Badacsony és Badacsonytomaj térségében jóval kevesebben akarnak megválni ingatlanjuktól.