Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hogyan legyünk fontmilliárdosok egy évtizeden belül?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedden jelenik meg az Ázsia leggazdagabb embereit számba vevő gazdagok listája, melynek szenzációja a 34 éves Anirag Dikshit, aki először kerül a legtehetősebbek közé - rögtön a 3. helyen. A fiatalember vagyona 1,7 milliárd font (több mint 656 milliárd forint).

Hollywoodi sikertörténethez hasonlít a most 34 éves Anirag Dikshit sztorija. A férfi egy évtizeddel ezelőtt még számítógépes programozóként dolgozott, megpróbálva kihasználni az internetes cégek fellendülését.

Anirag Dikshit 1998-ban, a korábban pornográf honlapokat üzemeltető kalifornai Ruth Parasollal társulva lépett ki a piacra online szerencsejátékokat kínáló programjaival.

A PartyGaming vállalat tavaly lépett ki a londoni tőzsdére. A honlapot a cég adatai szerint egy időben átlagosan 70 ezer ember használja, Anirag Dikshit pedig 32 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

A kedden megjelenő leggazdagabb ázsiaiak listájának több érdekessége is van. Az egyik, hogy a rajta szereplőknek mindössze három százaléka örökölte vagyonát (ez az arány Nagy-Britanniában például a tízszerese), míg a másik, hogy összesen 22 nő található rajta.

A listán szereplő 300 ázsiai multimilliomos összvagyona 40 százalékkal (24,9 milliárd fontról 35,5 milliárd fontra) nőtt tavaly. A lista élén az acéliparban érdekelt Lakshmi Mittal áll, a maga 14,8 milliárd fontos (5712 milliárd forintos) vagyonával.