eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyarország az internetes mezőny utolsó ötödében

Az Európai Unió 25 országában átlagosan a háztartások 48 százaléka, míg a vállalatok 91 százaléka rendelkezik internetcsatlakozással, szélessávú kapcsolatot az otthonok 23 százalékában és a cégek 78 százalékában építettek ki. Magyarország sajnos minden tekintetben átlag alatti mutatókat produkált - írta a hwsw.hu-ra hivatkozva a portfolio.hu.

Az Eurostat friss, de még 2005-re vonatkozó felmérése szerint az izlandi háztartások internet-ellátottsága a legmagasabb, a lakások 84 százalékában van internet, 63 százalékában pedig szélessávon lehet böngészni.

Az otthonok legnagyobb hányada emellett Hollandiában (78%), Luxemburgban (77%), Dániában (75%), Svédországban (73%) és Nagy-Britanniában (60%) online kapcsolattal.

Internettel legkevésbé a litván háztartások (16%) vannak ellátva, náluk kicsit jobb helyzetben vannak a csehek (19%), a görögök (22%) és a magyarok (22%). Érdekes, hogy Görögországban a lakásoknak csak 1 százalékában van szélessávú kapcsolat, Cipruson ez az arány 4, Csehországban 5, Szlovákiában 7, Magyarországon pedig 11 százalék.

Az Eurostat adatai szerint az EU polgárainak 43 százaléka rendszeresen, azaz legalább hetente egyszer használja az internetet, a legmagasabb arányban a svédek, a dánok és a hollandok, a legkevésbé a görögöket, a ciprusiakat és a cseheket érdekli a világháló.

Az EU diákjainak 79 százaléka és a dolgozók 55 százaléka hetente internetezik, a munkanélkülieknek ugyanakkor csak harmada.

Magyarországon az emberek 34 százaléka internetezik hetente legalább egyszer, a férfiak és a nők ugyanolyan sűrűn használják a hálót, ami amúgy nem jellemző a vizsgált országokra.

A diákok 71 százaléka, a dolgozók 44 százaléka, a munkanélkülieknek pedig 22 százaléka rendszeres internetező.

Az Eurostat állítása szerint a magyarok 60 százaléka - a diákok ötöde, a munkaképesek közel fele, a munkanélküleknek pedig háromnegyede - még sosem internetezett.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×