eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kétéves mélyponton a forint árfolyama

Csütörtök délelőttre az euró elérte a 269,25 forintos szintet, ami kétéves forint mélypont a bankközi devizapiacon. Fél kettőre erősödött a nemzeti valuta, ekkor 267,90 forint volt egy euró.

A 269,25 forintos szint azt jelenti, hogy a közös európai valuta több mint két forintot erősödött a reggeli 267,00/10 forinthoz képest.

A forint árfolyama délután fél kettőre erősödött és elérte a 267, 90 árfolyamot.

A kereskedők szerint nagy volt a forgalom, a londoni bankok - főleg a JP Morgan Bankház - nagy összegű euró-vásárlásai is hozzájárulnak a forint gyengüléséhez.

Az állampapírpiac később kezdte el követni a forint gyengülését, de késő délelőtt már egyértelműen az eladások határozták meg a kereskedés irányát.

Faragó Ádámot, az Erste Bank kereskedője szerint a forint gyengülésére a jegybanki elnök szerdai nyilatkozata, és a lengyel zlotyi gyengülése is hatással volt.

A forint utoljára 2003. decemberében volt ilyen gyenge. Akkor a forint elleni spekuláció megszakítására a Magyar Nemzeti Bank 300 bázisponttal megemelte az alapkamatot.

Nem csak a forint, de a többi feltörekvő piaci valuta is gyengült az euróövezeti kamatok emeléséhez fűződő várakozások miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×