eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rekord összegű kockázati befektetések

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület adatai szerint tavaly 131 millió euró összértékkel hétéves csúcsot értek el a hazai kockázati- és magántőke befektetések. 2005-ben európai szinten is kedvező tendencia jellemezte ezeket a beruházásokat. Magyarországon az 1 és 5 millió euró közötti befektetésekből valósul meg a legkevesebb.

Tzvetkov Julián, az egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta: tavaly 30-32 jelentős befektető kereste fel Magyarországot. Közülük csak 2-3 hozott legalább 15 millió eurót az országban.

A befektetések jelentős része 1 millió euró körül mozog. Szinte egyáltalán nem érkeznek 1 és 5 millió euró közötti összeggel rendelkezők. Ezen a szinten ugyanis már nagyobb hozamot várnak a tőketulajdonosok, mint amekkorátt a magyar vállalatok el tudnak érni.
A befektetett összegből a cégek általában a technológiájukat fejlesztik - mondta el a szakértő.

Az elmúlt évben az európai kockázatitőke piaca is rekord eredményt könyvelhetett el, összesen 43 milliárd eurós pénzmozgással. A kockázati- és magántőke alapokba pedig további 60 milliárd euró érkezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×