eur:
393.28
usd:
367.4
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Rekordnagyságú hiány? Hétfőre kiderül

Nem változtat az eredeti menetrenden a Pénzügyminisztérium, és csak hétfőn hozza nyilvánosságra az államháztartás első negyedéves adatait - mondta el az InfoRádióban a tárca politikai államtitkára. Molnár Albert kijelentette: az államháztartás éves hiánya a vártnak megfelelően alakul.

Az államtitkár azt követően nyilatkozta ezt az InfoRádiónak, hogy a Világgazdaságban megjelent egy cikk arról, hogy rekordnagyságú hiány várható márciusban.

Molnár Albert közölte: az első két hónapban a várakozásokhoz képest kedvezőbb volt az államháztartás helyzete. A bevételek és a kiadások azonban hónapról hónapra eltérőek lehetnek.

Az áfa 20 százalékra csökkentése például likviditási hiányt jelent az államnak, ez pedig ebben a hónapban jelentkezik elsőként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×