Ismét jogellenesen járt el az Unilever

Infostart
2006. április 4. 19:51
Versenykorlátozónak ítélte az Unilever Magyarország Kft. egyes szerződéseit a Gazdasági Versenyhivatal. A cégnek azonban nem kell büntetést fizetnie.

Nem először vizsgálta az Unilever reklámjait és értékesítési gyakorlatát a Versenyhivatal. Februárban egy kozmetikai termék hirdetéséről állapította meg a GVH, hogy alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.

Az ellenőrök most a koncessziós forgalmazókkal kötött megállapodásokat vizsgálták. A vállalat 17 viszontforgalmazóval kötött kizárólagos megállapodást jégkrémjei értékesítésére.

A megállapodások kizárták a passzív értékesítést. A forgalmazóknak tilos volt a számukra kijelölt területen kívül szállítani a termékekből. A versenytanács szerint csak olyan megállapodásokat lehet kötni, amely nem korlátozza indokolatlanul a szerződő felek tevékenységét.

A GVH nem szabott ki büntetést, mert a szerződések csak kis mértékben veszélyeztették a piaci versenyt.

Az Unilever Magyarország Kft. a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatával kapcsolatban azt közölte: nem igaz, hogy a disztribúciós partnerek megrendelés esetén nem szállíthattak volna szállítási körzetükön kívüli megrendelőknek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást