Egy hónap után távozik a Transelektro vezérigazgatója

Infostart
2006. március 28. 19:00
Az InfoRádió információi szerint kölcsönös megállapodás után távozik posztjáról a Transelektro Villamossági Rt. elnök-vezérigazgatója, mert a többségi tulajdonos Vegyépszer vezetősége nem Hónig Péterrel képzeli el a cég reorganizációját.

A Transelektro jelenlegi vezérigazgatója megerősítette az InfoRádió értesülését, mely szerint kölcsönös megállapodással távozik posztjáról, de nem kívánt az okokról nyilatkozni.

Hónig Péter azonban annyit elmondott, hogy a többségi tulajdonos Vegyépszer közgyűlése hozta meg a döntést, amit a reorganizációjára szerveződött bankkonzorcium is támogatott.

Tímár Gyula, a Vegyépszer Rt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a következő egy hónapban Hónig Péter pozícióját helyettese Sarlós Tibor tölti be.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője közölte: tudomásul veszi Hónig Péter leváltását, ugyanakkor nem kíván beleszólni a személyi kérdésekbe.

Hónig Péter korábban a Dunaferr elnök-vezérigazgatói teendőit látta el, jelenleg a Malév Rt. elnöke. A Transelektro Villamossági Rt. élére februárban nevezték ki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló a Transelektro-csoportról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást