A Bayer 16,3 milliárd euróért megvenné a Scheringet

Infostart
2006. március 24. 11:11
Újabb fordulójához ért a gyógyszergyár felvásárlási párbaj Németországban. A Schering gyógyszergyárért folyó csatában a Bayer most egy 16,3 milliárd eurós ajánlattal rukkolt elő.

A Bayer ajánlata 12 százalékkal magasabb a szintén német Merck március elején tett ajánlatánál, amelyet akkor a Schering azzal utasított el, hogy az nincs arányban cégük értékével.

A mostani ajánlatra viszont Hubertus Erlen, a Schering elnöke azt mondta: a két cég - vagyis a Bayer és a Schering - jól kiegészíti egymást és az eddig is hasonló stratégiai céljaikat közösen könnyebben elérhetik majd a világpiacon. Erlen egyben javasolta is a cég részvényeseinek, hogy fogadják el a Bayer ajánlatát.

A bejelentésre kora reggel majdnem öt százalékot, 89 euró 10 centre emelkedett a Schering részvényeinek ára, ami arra utal, hogy most a piac egy, a Bayerénél is magasabb ajánlatra vár akár a Mercktől, akár valamelyik másik gyógyszergyártól.

Ennek ellenére a Bayer vezetői máris úgy nyilatkoznak, mintha a fúzió eldöntött tény lenne, annak dacára is, hogy azt - ha nem is érkezik újabb, magasabb ajánlat - még a részvényeseknek és a német piacfelügyelet is jóvá kell hagyja.

Werner Wenning, a Bayer elnöke elmondta, hogy az új céget Bayer-Sscheringnek nevezik majd és a főhadiszállása a Schering jelenlegi berlini központja lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást