Széles Gábor: az állam esztelenül szórja a pénzt

Infostart
2006. március 23. 16:32
A Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke szerint komoly konfliktusokhoz vezethet, ha az állami szféra továbbra is "eszetlenül" szórja el azt a pénzt, amit a versenyszféra megtermelt.

Széles Gábor az InfoRádióban azt mondta: az államigazgatás nagy problémája, hogy a jó döntések sem vihetők végig a struktúrán. Azaz ami elindul a minisztertől, az nem jut el az utolsó állami alkalmazottig, a láncolat valahol megszakad.

A gazdasági szféra azt látja, hogy míg náluk működik az úgynevezett menedzserlánc, addig az állami szektor nem hatékony. Ez pedig előbb-utóbb feszültséget teremt a két szektor között, amelynek a következménye az lesz, hogy a gazdaság egyre kevésbé vállalja a felelősséget az államért.

"Hosszútávon nem megy, hogy a versenyszféra azért dolgozzon egyre hatékonyabban, hogy utána az állami szféra költse el esztelenül ezeket a bevételeknek" - jelentette ki Széles Gábor. Hozzátette: az a jó, ha az adókat a versenyszférával közösen úgy tudják befektetni, hogy az mindkét oldal számára megnyugtató legyen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást