Repülőket festenének Taszáron

InfoRádió / MTI
2006. március 23. 20:01
A taszári repülőtér jövőjéről, a fejlesztés, a hasznosítás lehetőségeiről egyeztettek az érintett önkormányzatok képviselői, szakértők és befektetők Taszáron, a már elkészült polgári terminálban megtartott konferencián.

A mintegy hetven résztvevőt a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter hívta meg a megbeszélésre, aki március elseje óta miniszterelnöki megbízottként foglalkozik a repülőtérrel összefüggő feladatokkal.

Kolber István az InfoRádióban elmondta: olyan programra van szükség, amely a kormány részvételét, az önkormányzatok, a gazdasági szereplők partnerségét igényli.

Olyan gazdasági funkciókat akarunk teremteni, amelyek igénylik a repülőtér közelségét, mint például a repülőgépek szervizelése, reklámfestése, a repülőgép-összeszerelés vagy éppen a logisztika - tette hozzá.

Az állam akár ingyen is átadná a taszári repülőteret olyan befektetőnek, aki sok és magas minőségű munkahelyeket teremt a térségben - hangsúlyozta Kolber István.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a fórumon bejelentette: a város önkormányzata egymilliárd forintot ajánl fel annak érdekében, hogy Taszáron mielőbb működő repülőtér legyen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kolber István a taszári reptér hasznosításáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást