A Stadler már gyárthatja a vonatokat

Infostart
2006. március 22. 18:29
A MÁV aláírta a csaknem 145 millió euró felvételéről szóló hitelszerződést. A vasúttársaság ebből finanszírozza azt a 60 Stadler motorvonatot, amelyek az elővárosi közlekedést javítják a jövőben. A közlekedési vállalat a Bombardier-val is szerződött. A Fidesz szerint kampánycélokból állítják üzembe a Bombardier-től vásárolt vonatokat.

Nemcsak 60, hanem további 10 motorvonatot is beszerez a MÁV. Ez utóbbiakat a Bombardier-től, azaz a motorvonat-tender "vesztesétől" vásárolja meg a vasúttársaság, 44 millió euróért.

Az erről szóló finanszírozási szerződést várhatóan még a héten aláírják a nyertes OTP-vel - mondta el az InfoRádióban a MÁV szóvivője.

A Calyon-CIB-MFB finanszírozási konzorciummal viszont már megkötötte a szerződést a vasúttársaság. Ezzel a motorvonat-szerződés is életbe lépett, így a Stadler megkezdheti a gyártást - közölte Kavalecz Imre.

A 145 millió eurós hitelt 14 éves futamidőre vette fel a MÁV. A vállalat 46 egyenlő részben, negyedévente fizeti vissza az összeget. Az első részletet 33 hónap múlva, a türelmi idő lejárta után kell folyósítani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást