Az emberek nagy része hitelből vesz lakást

Infostart
2006. március 6. 17:56
Az emberek 80 százaléka bankhitelből vesz lakást, de nő az érdeklődés a lízing iránt is. A legkeresettebbek a kétszobás ingatlanok.

Az Elephant Holding értékesítési igazgatója szerint minden lakást el lehet adni, ha szép az épület megjelenése, és jó a marketingje. Zelei Zoltán az InfoRádióban hangsúlyozta: legkönnyebben azok az ingatlanok értékesíthetők, amelyek jó környéken vannak.

A legtöbb vásárló a vételár 30-40 százalékét hitelből fedezi; a legnépszerűbbek a bankkölcsönök. A lakáslízing még kevéssé jellemző, bár egyre többen érdeklődnek a pénzügyi megoldás iránt - értékelte Zelei Zoltán a Lakásvásár 2006 rendezvény tapasztalatait.

Itt kiderült az is, hogy az új és a használt lakások ára között ma még nincs túl nagy különbség.

Van olyan környék, ahol egy újépítésű ingatlant 280 ezer forintos, míg egy használt lakást 230 ezer forintos négyzetméteráron kínálnak. Az értékesítő szerint a jövőben nagyobb lesz a különbség.

A fővárosban a várnegyed a legdrágább, de az átlagnál többet kell fizetni egy II., egy XII., egy V. és egy VI. kerületi lakásért is.

A panellakásokon is viszonylag gyorsan túl lehet adni. Egy új garzon manapság 10 millió forintba kerül, ugyanezért a pénzért viszont 60-70 négyzetméteres panelt is árulnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást