Demján: a politika túlígéri magát

Infostart
2006. március 2. 17:36
A Gazdasági és Szociális Tanács nem aktuális gazdaságpolitikai kérdésekkel akar foglalkozni, hanem hosszú távú társadalmi konszenzust kíván teremteni Magyarország jövőjével kapcsolatban - mondta az InfoRádiónak Demján Sándor üzletember, a szervezet elnöke.

Demján Sándor közölte: a gazdasági és szociális tanácsok az Európai Unióban elfogadott intézménynek számítanak, amelynek magyar megfelelője némi késéssel jött létre.

Ahol már hosszabb ideje léteznek, ott a civil szervezetek egy részét tömörítik, és alapvető feladatuk, hogy az adott ország hosszú távú stratégiáját véleményezzék - tette hozzá az üzletember.

A TriGránit Rt. alapító-vezérigazgatója hangsúlyozta: azt szeretnék, ha a Gazdasági és Szociális Tanács a tekintélyével tudna hatni, és véleményére odafigyelne a társadalom.

Demján Sándor szerint a mai Európa magán viseli szinte az összes olyan vonást, problémát amely a késői Nyugat-Római Birodalomra jellemző volt.

Az Európai Unió versenyképességét is hátrányosan befolyásolja az, hogy a politika túlígéri magát. Ezért fontos, hogy létezzen hosszú távú, politikai ciklusokon átívelő stratégia - tette hozzá a tavaly az Ernst and Young nemzetközi tanácsadó cég által az év üzletemberének választott Demján Sándor.

A Gazdasági és Szociális Tanács elnökének véleménye szerint Magyarország számára elsősorban hosszú távú célokat kell megfogalmazni, amelyeknél nemcsak a politikusok véleményére, de a gazdasági és a civil szféra képviselőinek meglátásaira is szükség van.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Demján Sándor a Gazdasági és Szociális Tanács szerepérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást