Karsai: nem szabad elmulasztani a reformokat

Infostart
2006. február 27. 11:48
Jelentős gazdasági kockázatot hordoz magában az, ha az új kormány nem hozza meg a szükséges reformintézkedéseket - tartalmazza a GKI Gazdaságkutató Rt. és az Erste Bank közös előrejelzése. A gazdasági növekedés, az ipari termelés és a foglalkoztatás terén az ideihez hasonló eredményeket várnak az elemzők.

A gazdasági növekedés 4,2 százalékos volt 2005-ben. Látványos fejlődést az építőipar produkált 17 százalékos teljesítménynövekedéssel. Az ipari termelés 7 százalékkal bővült. A GKI vezérigazgató-helyettese szerint idén is hasonló adatokra lehet számítani.

Karsai Gábor az InfoRádióban azt mondta: az export növekedése kicsit lassult tavaly, a belföldi értékesítés viszont 7 százalékkal nőtt.

Szerinte 4 százalékos reálkereset-emelkedésre lehet számítani 2006-ban. Bár a foglalkoztatás nem változott, a munkanélküliek száma emelkedett tavaly. Idén egyik mutató tekintetében sem számítanak változásra az elemzők.

Karsai Gábor hangsúlyozta: a választások után az állam modernizációját kell középpontba állítani. A reformok elmulasztása az önkormányzati választások előtt több veszélyt rejt magában, mint a népszerűtlen intézkedések, például a gázáremelés.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást