Háromszor annyi új iroda, mint tavaly

Infostart
2006. február 21. 15:15
Idén háromszor annyi irodaépületet adnak át Budapesten, mint tavaly, mondta el az InfoRádiónak az amerikai Richard Ellis ingatlancég budapesti irodájának vezetője. Közép-Kelet-Európából viszont lassan keletebbre vonulnak az ingatlan-befektetők, a nagyobb haszon reményében.

Tavaly 71 ezer 304 négyzetméter irodaépületet adtak át a fővárosban, idén több mint 200 ezret fognak. A kereslet folyamatosan emelkedik az új létesítmények iránt.

Egyrészt megjelentek új vállalatok az országban, de a régóta itt lévők is egyre szívesebben költöznek a régi épületekből a modern, magasabb kategóriájú irodaépületekbe.

Egyre több ügyfélközpontot költöztetnek Magyarországra a nyugat-európai országokból. Itt ugyanis olcsóbb a jól képzett munkaerő, mint Nagy-Britanniában, vagy Franciaországban. Ezek a létesítmények pedig nagy teret igényelnek.

Az elemzők szerint elképzelhető, hogy a jövőben a tőlünk keletre lévő országok ingatlanpiaca fejlődhet jobban. Bár itt még mindig kockázatosabb befektetni, mint például Magyarországon, a vállalatok viszont sokkal nagyobb haszonra számítanak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást