Júliusban már büntet az APEH

Infostart
2006. február 16. 19:07
A kényszervállalkozókra vonatkozó moratórium ideje alatt is vizsgálja az adóhivatal a cégek vállalkozási szerződéseit, és ha visszaélést tár fel, akkor büntetést is kiszab - mondta el az InfoRádiónak az APEH elnök-helyettese.

Juhász István közölte: a színlelt vállalkozási szerződések ügyében folyamatosan végeznek ellenőrzéseket, határozatot is hoznak, de ezeket a moratórium lejártáig nem lehet végrehajtani.

Az adóhivatal elnöke hangsúlyozta: a vállalkozások kétféle módon mentesülhetnek az APEH által színleltnek minősített szerződések miatti retorzióktól, vagy átalakítják azokat munkaviszonnyá, vagy megszüntetik június 30-áig.

Juhász István hozzátette: a vállalkozást, a munkáltatót bejelentési kötelezettség terheli az APEH felé, amelyet július 31-éig kell teljesíteni.

Ha valaki ennek nem tesz eleget, akkor úgy tekintik, hogy nem változtattak a korábbi állapoton, és elindítják a végrehajtási eljárást - tette hozzá az adóhivatal elnökhelyettese.

Vadász Iván adószakértő szerdán az InfoRádióban azt javasolta a vállalkozásoknak, hogy június végéig bontsák fel szerződéseiket, és kössék újra azokat.

Így a kényszervállalkozásokra vonatkozó moratórium hatálya alá esnek, és biztosan nem kell visszamenőlegesen fizetniük - mondta Vadász Iván.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vadász Iván a színlelt szerzõdések
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást