Dunaferr: folytatódó tárgyalások

InfoRádió / MTI
2006. február 8. 20:37
Folytatódtak a bértárgyalások a Dunaferrnél a munkáltató és a reprezentatív szakszervezetek képviselői között - közölte a Dunaferr DV Vasas Szakszervezet elnöke.

A szakszervezet vezetője elmondta: az álláspontok közeledtek, megegyezés azonban nem jött létre a bérekről és a szociális juttatásokról.

Mucsi Zoltán hozzátette: a munkáltató ajánlata 5,3 százalékos átlagos béremelés volt, ami egy összegben 1,7 milliárd forintnak felel meg, a szakszervezet a korábbi 2 milliárd forintos követelés helyett 1,91 milliárd forintra tett ajánlatot.

A Dunaferr DV Vasas Szakszervezet elnöke szólt arról is: a tárgyaláson megállapodtak abban, hogy a kollektív szerződés határidejét közös megegyezéssel február 15-re módosítják, addig a szakszervezetek nem szerveznek sztrájkot.

Az érdekképviseletek vállalták azt is, hogy a kétórás munkabeszüntetés által okozott termeléskiesést lehetőleg február 28-ig pótolják.

Délután két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a Dunaferr-csoport több vállalatánál, miután a munkáltató és a reprezentatív szakszervezetek nem tudtak megegyezni a bér-és szociális juttatások emelésében.