Bérmegállapodás a Budapest Airport dolgozóival

Infostart
2006. február 8. 15:08
Megállapodást kötött a Budapest Airport vezetése öt reprezentatív szakszervezettel a bérfejlesztésről. Az egyezség rögzíti a vállalat átalakításának kereteit is, így a létszámcsökkentésre vonatkozó elképzeléseket, és a társaság egyes üzletrészeinek értékesítését.

A Budapest Airport kompenzációs csomagot biztosít az önkéntes alapon távozó munkatársaknak, míg az érdekképviseletek vállalták, hogy 3 évig nem sztrájkolnak.

A megállapodás nyomán a cég vezetése létrehoz egy bizottságot, mely a repülőtér dolgozóinak munkakörülményeit vizsgálja felül. Chris Woodruff, a vállalat vezérigazgatója elmondta: új tulajdonoskét komoly, konstruktív kapcsolatot építettek ki a szakszervezetekkel.

Kováts István, az érdekképviseletek tárgyaló delegációjának vezetője arról beszélt, hogy sikerült biztosítani a munkahelyek hosszú távú megőrzését.

A Légiforgalmi Dolgozók Független Szakszervezete, amely az üzemanyag-kiszolgálási üzletág alkalmazottait, illetve a földi kiszolgálás dolgozóinak egy részét képviseli, nem írta alá a megállapodást.