eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Mérnökök jöhetnek, marketingesből elég

A közgazdászoknál számít leginkább, melyik felsőoktatási intézményben végeztek - derült ki a Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet (GVI) felmérésből, amelyet a Világgazdaság közölt.

Az intézet igazgatója az InfoRádióban elmondta: a diplomás pályakezdők foglalkoztatási esélyeiben nem várható jelentős változás a következő fél-egy évben; bár bizonyos szakmák iránt némileg nő majd a kereslet.

Ez leginkább a gépészmérnököknél várható, de kisebb mértékben áll más mérnöki szakmákra, az informatikusokra és a villamosmérnökökre is – tette hozzá Tóth István János.

A GVI felmérése szerint a munkaerőpiacon túlkínálat van ugyanakkor elemző közgazdászokból, marketingesekből és pénzügyesekből.

A GVI igazgatója közölte: különösen a közgazdászoknál figyelik a cégek erősen, melyik intézmény diplomájával rendelkezik egy pályakezdő.

A munkaadók a béreknél ugyanakkor nem tesznek érzékelhető különbséget az egyetemeken, illetve a főiskolákon végzettek között – tette hozzá Tóth István János.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×