eur:
393.47
usd:
368.67
bux:
65765.96
2024. április 23. kedd Béla

Az MFB lesz a vállalkozók bankja

A kormány tervei szerint a Magyar Fejlesztési Bank válik a jövőben a magyar vállalkozók bankjává. Erről a gazdasági és közlekedési miniszter beszélt a kabinet ülése után.

Az összevont pénzintézet létrehozásának tervét hétfőn jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlamentben tartott évértékelő beszédében.

Kóka János a kormányülés után azt mondta: olyan egységes intézményrendszert akarnak kialakítani, amely hitel-, tőke- és garanciatermékeket biztosít a magyar vállalkozók számára, és az uniós támogatásokat is kezeli.

A gazdasági tárca vezetője közölte: a kormány arról döntött, hogy a Magyar Fejlesztési Bank átveszi a tulajdonosi és felügyeleti ellenőrzését a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht.-nak, és minden olyan intézménynek, amely eddig a vállalkozói tőke- és egyéb pályázati támogatásokkal foglalkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×