Kiírták a magyar Las Vegas-pályázatot

Infostart
2006. január 30. 10:43
Nemrégiben kiírták a Győr-Moson-Sopron megyében tervezett kaszinókomplexum pályázatát. A beruházás nagy bevételt hozhat az államnak és a helyi önkormányzatoknak egyaránt.

A kaszinók üzemeltetési jogának értékesítéséről szóló pályázatot előzetes igényfelmérés után írta ki a tárca – mondta el az InfoRádiónak a Pénzügyminisztérium szóvivője.

Ebből az derült ki, hogy a beruházók Győr-Moson-Sopron megyében építenének egy több játékkaszinóból és szállodából álló komplexumot – tette hozzá Kőszegi Márk.

A szóvivő közölte: a koncessziót húsz évre lehet elnyerni, a beruházó legfeljebb öt kaszinót építhet fel; az első kaszinó után 900 millió forintot kell évente fizetni az államnak, majd 100-100 millió forinttal csökkennek a díjak, így az ötödikért 500 millió forintot kell leszurkolni.

Ha minden kaszinó megvalósul, akkor az állam évente 3,5 milliárd forintra tesz szert a koncessziós díjból, emellett a cégeknek a nyereség után is adózniuk kell – hangsúlyozta Kőszegi Márk.

A Győr-Moson-Sopron megye északi részén lévő Bezenye polgármestere a beruházásról az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a velük kapcsolatban álló osztrák-amerikai beruházók szereznek koncessziós jogot, hiszen ez 6000 új munkahelyet jelentene a régióban.

Schmatovich Mátyás hozzátette: terveik szerint a szórakoztatóipari komplexum Bezenyén és Hegyeshalmon valósul meg, egy osztrák-amerikai társaság beruházásában.

Az 500 millió eurós beruházás során egy Las Vegasi léptékű kaszinó-park jönne létre, amilyen jelenleg Európában nem létezik - hangsúlyozta Bezenye polgármestere.

Schmatovich Mátyás hozzátette: reményeik szerint az első ütem két év múlva már üzemelhet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló a kaszinó-pályázatról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Schmatovich Mátyás a beruházásról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást