eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma

Magyarország segítene Szerbia gázellátásában

Az Európai Bizottság elfogadta a magyar szénbányászat támogatását sürgető kérést - mondta az InfoRádiónak a gazdasági és közlekedési miniszter.

Kóka János párizsi látogatása után beszámolt arról is, hogy az uniós tagállamok sokkal komolyabban veszik és támogatják az egységes energiapolitika kialakítását.

Elképzelhető, hogy Budapesten lesz Európa energiabiztonsági központja – mondta a gazdasági miniszter.

A központ létrehozásának ötlete már tavaly felmerült. A gazdasági miniszter szerint Európában egyre komolyabban veszik regionális kezdeményezéseket.

A Földgázellátó Rt. közölte: szerdán sem kell gázkorlátozást bevezetni.

Az importált gáz mennyisége kedden megegyezett a hétfőivel. Beregdarócon át hazai fogyasztásra 23,5 millió, tranzitcélokra 9,5 millió köbméter import földgáz, Ausztria felől pedig további 9 millió köbméter földgáz érkezett Magyarországra.

Ez a mennyiség, kiegészítve a hazai kitermelésből származó 10,5 millió köbméter, valamint a hazai tározókból kivehető 47,5 millió köbméter gázzal biztosította a fogyasztók zavartalan ellátását – közölte a Földgázellátó Rt.

Kedden az ország földgázfogyasztása 89 millió köbméter volt. Szerdán 87-89 millió köbméter körüli fogyasztás várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×