eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Állami vagyont ingyen

Több ezer, összességében milliárdos nagyságrendű állami vagyonelemet fenyeget az elbirtoklás, júniusban lejár ugyanis az erre vonatkozó tizenöt éves határidő.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója az InfoRádióban azt mondta: a jelenlegi vagyonkataszterben valószínűleg nem szerepel az állami vagyon száz százaléka, ezért össze kell hasonlítaniuk ezt a nyilvántartást a földhivatali bejegyzésekkel.

Zelles Sándor közölte: ez nagy informatikai munkát igényel, ugyanis 1988-ig kellett visszanyúlni, amikor az állami vagyont elkezdték társaságokba szervezni.

Végig kellett nézni az összes egykori és jelenlegi költségvetési intézményt; akadt olyan, amelynek a neve százféleképpen szerepelt a különböző nyilvántartásokban – tette hozzá.

2006. június 9-én lejár a 15 éves határidő, ezért ha nem akarjuk, hogy magánszemély vagy társaság állami vagyonelemeket birtokoljon el, akkor valamilyen módon meg kell szakítani ennek idejét – hangsúlyozta a KVI vezérigazgatója.

A megszakítás történhet felszólítással, birtokvédelem kérésével, földterület bekerítésével, a vagyonelem bérbeadásával, esetleg értékesítésével. A lényeg, hogy nyilvántartási pontatlanságok miatt ne vesszen el állami vagyon – mondta el Zelles Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×