Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A pénzügyminiszterek rábólintottak a magyar halasztásra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Brüsszelben diplomáciai források szerint jóváhagyták az Európai Bizottság konvergencia-programokkal összefüggő értékeléseit az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei.

A miniszterek egyetértettek azzal a döntéssel is, amely szerint Magyarországnak szeptemberig pontosan részleteznie kell, hogy milyen eszközökkel akarja teljesíteni a saját maga által meghatározott deficitcélt.

A találkozón Magyarország mellett Csehország, Szlovákia, Svédország és Dánia konvergencia-programjáról van szó.

Az Európai Bizottság január 11-én szeptember 1-jei határidőt szabott meg Magyarországnak az euróövezeti csatlakozási menetrendről szóló konvergencia-programja átalakítására.

A testület konkrét és szerkezeti jellegű intézkedéseket tartalmazó programkiegészítést vár Magyarországtól.

Joaquín Almunia gazdasági és pénzügyi biztos jelezte: a bizottság elégedett a magyar programban szereplő célkitűzésekkel, de az eljuttatott dokumentumból számos részlet hiányzik.

A biztos szóvivője, Amelia Torres az InfoRádiónak elmondta: érdekesek a magyar konvergencia programban kitűzött célok, de egyelőre nem látják, hogyan lehetne elérni ezeket; márpedig így nehéz értékelni.

Hozzátette: azért adnak több mint hét hónapot Magyarországnak, mert tisztában vannak azzal, hogy választások lesznek az országban.