eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több ezer embert bocsát el a Ford

Az Egyesült Államokban 25-30 ezer dolgozó elbocsátását és 14 üzem bezárását tervezi 2012-ig a Ford. Az ország második legnagyobb autógyára jelenleg 122 ezer embernek ad munkát.

A Ford tervei szerint a 20-25 százalékos leépítéssel megteremthető az évek óta veszteségesen működő cég gazdálkodásának egyensúlya.

A társaság vezérigazgatója elmondta: a 4 évvel ezelőtt elindított átalakítási program eredményeként csoportszinten a harmadik egymást követő évben volt nyereséges a cég, a járműgyártás területén azonban az idén is veszteséget prognosztizálnak.

Elemzők úgy vélik: a Ford rosszul állította össze termékpalettáját, mert túl nagy hangsúlyt kaptak a nagyfogyasztású terepjárók, amelyeket a dráguló benzin miatt nehéz eladni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×