eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sok jóra ne számítsunk!

A következő két évben a világgazdasági növekedés erős lassulására számít az Economist Intelligence Unit.

A világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdaságelemző központjának előrejelzése szerint az unió keleti térségében a magyar kilátásokat terheli a legnagyobb kockázat.

A prognózis szerint a globális gazdasági helyzet 2008-ban javul, de csak akkor, ha a várható további pénzügypolitikai szigorítás hatására nem csökken jelentősen az amerikai fogyasztás.

A londoni gazdaságkutató központ úgy véli: a tágabb értelemben vett kelet-európai térség növekedése továbbra is messze meghaladja a világátlagot, de a régió uniós tagállamainak - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia - bővülése fél-egy százalékkal elmarad a térségi átlagtól.

A cég a magyarországi kockázatok közül kiemeli, hogy a pénzügyi szektoron kívüli vállalatoknak folyósított hitelek csaknem fele, a hosszú lejáratú lakossági kölcsönöknek pedig több mint a fele devizaalapú.

Ez az Economist Intelligence Unit szerint főként azért aggályos, mert a magyar kormányok csekély hajlandóságot mutattak a költségvetési önmérsékletre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×