eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Novemberben kezdődhet a paksi helyreállítás

Várhatóan novemberben kezdődhetnek meg a három évvel ezelőtti üzemzavar helyreállítási munkálatai a Paksi Atomerőműben.

Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója emlékeztetett arra, hogy tavaly év végén adták meg az elvi engedélyt a helyreállításra, ennek alapján már folyik a minden részletre kiterjedő felkészülés.

Hozzátette: a különböző engedélyeztetési eljárások is tartanak, hiszen a legfontosabb berendezéseket, szerszámokat gyártásuk előtt engedélyeztetni kell.

Rónaky József elmondta, hogy a 2-es blokk pihentető medencéjében tárolt 30 darab, összesen 3,6 tonna súlyú megrongálódott fűtőelem kiemelése és biztonságos elhelyezése 2-3 hónapot vesz igénybe, a munkát egy orosz konzorcium végzi magyar szakemberek bevonásával.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×