eur:
394.79
usd:
371.33
bux:
66140.48
2024. április 16. kedd Csongor

Nőtt az építőipari termelés

17 százalékkal nőtt az építőipari termelés 2005 első tizenegy hónapjában az előző év azonos időszakához képest - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. A növekedés főleg az út- és autópálya építési munkáknak köszönhető.

A KSH adatai szerint a termelés az év első tizenegy hónapjában 17 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Novemberben a termelés szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 2,9 százalékkal volt magasabb, mint az előző havi.

Az építőipari termelés volumene 2005 októberében mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 13,5 százalékkal nőtt 2004 azonos időszakához képest. A termelés az év első tíz hónapjában 16,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×