eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kevesebb gázt ad a Gazprom a hideg miatt

Csökkentette a Magyarországra érkező gázszállítást a Gazprom az oroszországi nagy hideg miatt.

Ábrahám Gergely, a gazdasági miniszter sajtószóvivője elmondta: az orosz cég döntése nem okoz jelentős fennakadást a gázellátásban.

Tájékoztatása szerint a magyar-ukrán határon a gázvezetékben a nyomás délelőtt 20 százalékkal volt alacsonyabb a szokásos szintnél.

Kántor Sándor, a MOL üzleti és stratégai kommunikációs vezetője megerősítette, hogy csökkent a nyomás, ám hozzátette: ez a jelenlegi időjárási viszonyok között semmilyen problémát nem okoz az ország gázellátásban.

Kántor Sándor elmondta: a Gazexport hivatalosan értesítette a Molt arról, hogy szerdán csökkenti a Magyarországra, illetve a Bosznia-Hercegovinába és Szerbia-Montenegróba irányuló gáz mennyiségét.

A nyomáscsökkenés nem kirívó eset, mivel korábbi időszakokban is előfordult, hogy a Gazprom, illetve exportcége, a Gazexport ideiglenesen mérsékelte az átáramló gáz nyomását és mennyiségét.

Hozzátette: Kóka János gazdasági miniszter délután a MOL Rt. vezetőivel tárgyal, hogy tájékozódjon a kialakult helyzetről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×