eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma

Az MNB szerint elhibázott az Európai Bizottság döntése

Elhibázottnak nevezte a magyar konvergenciaprogrammal összefüggő európai bizottsági döntést a Magyar Nemzeti Bank elnökhelyettese. A pénzügyminiszter szerint minden felelős magyar közhivatalnoknak az ország érdekében kellene nyilatkoznia.

Adamecz Péter a brit Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a jegybank azt szerette volna, ha a "nyomásgyakorlás több fegyelmező eszközt tartalmazott volna".

A bizottság mostani döntése lehetőséget ad a kormánynak a szükséges változtatások halogatására - tette hozzá.

Adamecz Péter közölte, hogy a testület jelentése növeli a pénzügyi válság kockázatát.

A Reuters emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány a konvergenciaprogramban a GDP-hez viszonyított államháztartási hiány 1,4-1,4 százalékpontos csökkentését vállalta a következő két évre.

Az Európai Bizottság kérdésesnek tartja, hogy idén sikerül-e a GDP 4,7 százalékára leszorítani az államháztartási hiányt.

Az MNB elnökhelyettese azt mondta, hogy bárki kerüljön hatalomra az idei választások után, gyorsan kell cselekednie Magyarország szavahihetőségének visszaszerzéséért.

A pénzügyminiszter az InfoRádiónak azt mondta: valamennyi felelős magyar közhivatalnoknak az ország érdekében kellene nyilatkoznia, tartózkodva attól, hogy bírálja az Európai Bizottságot.

Veres János kényszerképzetnek nevezte, hogy a bizottság döntése növelné a pénzügyi válság kockázatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×