A magyarok a legpesszimistábbak

Infostart
2006. január 18. 16:58
Munkahelyük biztonságát illetően a magyarok a legpesszimistábbak a világon - derül ki az Ac Nielsen Piackutató cég 42 országban végzett felméréséből.

A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogyan ítélik meg az emberek hazájuk gazdasági helyzetét, munkahelyük biztonságát és személyes anyagi helyzetüket. Észak-Amerikában és Ázsiában a legoptimistábbak az emberek – mondta el az InfoRádiónak a piackutató cég tanácsadója.

Az európaiak közül a három kérdés együttes megítélésében a norvégok és a dánok a legoptimistábbak, a portugálok és a franciák pedig a legpesszimistábbak – közölte Bogyánszki Éva.

A magyarok 31 százaléka ítéli jónak munkahelyi kilátásait. A megkérdezettek fele viszont úgy látja: egy éven belül nem javul anyagi helyzete.

Ezek az adatok az európai átlag alatt maradnak. Magyarországon az emberek sokkal inkább aggódnak a munkahelyük elvesztése miatt, mint az egészségük romlása miatt.

Az ország gazdasági helyzete, a politikai stabilitás és a terrorizmus viszont nem vált ki aggodalmat a magyarok többségéből.

Európában összességében javult a munkabiztonság megítélése az előző évhez képest.

Az emberek viszont az országuk gazdasági vagy politikai helyzetét rosszabbnak ítélik meg, mint egy évvel korábban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló a munkahelygarancia-törvény tervérõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást