eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Merre tart az európai autópiac?

Közel öt százalékkal növelte európai eladásait tavaly a Volkswagen csoport és továbbra is biztosan őrzi vezető helyét a kontinensen.

A Volkswagen csoport sikere - amely nem kis mértékben a kitűnő eladásokat produkáló Skodának köszönhető - annál is érdekesebb, mert tavaly az európai piac gyengébb évet könyvelt el.

A Volkswagen teljesítménye az Audi Hungáriának is rekordévet hozott a motorgyártásban, a TT modellek viszont gyengébben szerepeltek.

A brüsszeli székhelyű Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint a Volkswagen csoport Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley és Lamborghini modelljeiből összesen 2.745.245 darab kelt el tavaly, és ezzel európai piaci részesedésük 18,9 százalékra emelkedett a 2004-es 18,1 százalékról.

A második helyezett PSA csoport Peugeot és Citroen autóiból 1.984.685 darab fogyott tavaly.

Harmadik helyezett a Ford, a Ford, Volvo, Land Rover és Jaguar gyártója.

A leglátványosabb változás a kis piaci részesedésű cégeknél volt. A skála egyik végén a Kia 39 százalékkal növelte eladásait, de részesedése így sem éri el a két százalékot. A legnagyobb bukás az MG-Roveré volt, amely hatvan százalékkal kevesebb autót adott el tavaly Európában, ahol piaci részesedése 0,1 százalék.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×