Egykulcsos jövedelemadó, 16 százalékos járulékok

Infostart
2006. január 14. 11:21
Egykulcsos jövedelemadó és 16 százalékos járulékok bevezetését szorgalmazzák a Fidesz által kezdeményezett gazdasági konzultáción részt vett vállalkozások.

A konzultáció elnöke a tanácskozás után úgy fogalmazott: a cégek többségének véleménye szerint csak kiszámíthatóbb állami lépésekkel lehet megőrizni a munkahelyeket, valamint újakat teremteni.

Matolcsy György elmondta: a javaslatok alapján az államnak el kellene törölnie azokat az úgynevezett kis adókat, amelyek a költségvetésnek 2,5 milliárd forintnál kevesebb bevételt hoznak.

A volt gazdasági miniszter hozzátette: a konzultációban résztvevő cégek szerint a kormánynak határozottabban kell fellépnie a körbetartozások ellen és újra be kell vezetnie a vissza nem térítendő támogatásokat.

"Feltőkésítésre vár a magyar gazdaság" - jelentette ki Matolcsy György.

A vállalkozások véleményét a volt miniszter úgy foglalta össze, hogy az állam nem segíti a magyar vállalkozások versenyképességének növelését.

Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese közleményében úgy reagált: a Fidesz, amikor tehette volna, nem csökkentette, inkább növelte a vállalkozások és állampolgárok terheit. A szocialista politikus példaként a tételes egészségügyi hozzájárulás emelését említette.




KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági konzultáció
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Burány Sándor (MSZP) véleménye
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást