eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Magyar eurókötvény: 0,15 százalékpontos hozamfelár

A várhatóan kedden kiadandó új magyar egymilliárd dolláros eurókötvényt úgy árazzák, hogy a hozama korülbelül 0,15 százalékpont legyen az irányadó átlagos eurókamatcsere-hozam (mid-swaps) fölött, közölték a főszervező Société Générale-nál kedden.

A tavaly február 15-én kiadott, legutóbbi magyar fix kamatozású eurokötvény, egymilliárd euró 15 évre, 0,12 százalékpontos felárral indult az eurókamatcsere-hozam fölött.

Csehország legutóbbi, tavaly márciusban kiadott egymilliárd eurós, 15 éves eurokötvénye 0,10 százalékpontos hozamfelárral indult.

Az Államadósság Kezelő Központ Rt.(ÁKK) decemberben adott megbízást a londoni HSBC Bank Plc-nek, a párizsi Société Générale-nak és a londoni UBS Investment Banknak az egymilliárd euró összegű, fix kamatozású, 10 éves futamidejű, 2016. júliusban lejáró kötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére.

Az Államadósság Kezelő Központ Rt. a befolyó összeget általános finanszírozási célokra használja fel. Az ÁKK az idén a bruttó piaci devizakibocsátást 2 milliárd euróra tervezi.

Tavaly az első félévben bruttó 3,5 milliárd eurónyi devizakötvényt bocsátottak ki - ennyi volt az egész évi terv -, januárban 1,5 milliárd dollárért 10 éves, februárban egy milliárd euró értékben 15 éves eurokötvényt, április végén 500 millió fontért fontkötvényt 12 évre, június végén pedig 5 és 7 évre jenkötvényt adtak ki, összesen 75 milliárd jen értékben.

A második félévben, októberben az éves terven felül még egy 7 éves, változó kamatú eurókötvény kibocsátására került sor, 500 millió euró névértéken.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×