eur:
395.07
usd:
370.91
bux:
65143.66
2024. április 19. péntek Emma

Soros 2007-re recessziót jósol Amerikában

Soros György amerikai befektető 2007-re recessziót jósol az Egyesült Államokban a Fed szigorító politikája miatt, és a dollár meredek értékvesztésére számít.

A Fed most 4,25 százalékos alapkamata 4,75 százalékon éri el a csúcsot ebben a ciklusban, és habár a Fed "sima leszállást" szeretne, könnyen lehet, hogy túllő a célon, mondta Soros hétfőn Szingapúrban egy gazdasági szemináriumon.

- Ha az ingatlanpiac tovább hűl, miközben a kamatok már lassulnak, akkor nagyon durva földet érés várható. Ezért várom 2007-re a recessziót, és nem már az idén - mondta.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×