eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyarország a második legnagyobb befektető Horvátországban

Horvátországban 1,24 milliárd eurót tett ki a közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI) 2005 első kilenc hónapjában, egy évvel korábban 981 millió euró, 1993 és 2005 szeptember között 11,2 milliárd euró volt - tette közzé szerdán a horvát központi bank.

2005 első kilnec hónapjában a külföldi tőke 25,6 százaléka érkezett Ausztriából, 21,7 százaléka Magyarországról, 13,2 százaléka Németországból, 9,4 százaléka Olaszországból.

A legtöbb tőke a bankszektorba áramlott 1993-2005 szeptember között: az összes 24 százaléka, ezt követte a távközlés, a gyógyszeripar és a kőolajipar. Az elmúlt 12 évet tekintve a legnagyobb befektető Ausztria, Németország, illetve az Egyesült Államok volt Horvátországban.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×