eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kincstári biztos=válságmenedzser

Tavaly összesen 5 esetben kellett kincstári biztost kirendelni a költségvetési szervek lejárt tartozásainak rendezésére. Jelentős adósságot halmozott föl többek közt a Pécsi Tudományegyetem mellett két belügyi, illetve két földművelésügyi szerv.

A kincstári biztos voltaképpen válságmenedzser. Feladata, hogy rendezze az adott intézmény gazdálkodását, és megakadályozza az adósság újratermelődését.

A felsőoktatási intézmények közül a Pécsi Tudományegyetem halmozott fel mintegy másfél – 2 milliárd forintos adósságot az egyetem anyagi lehetőségeit meghaladó építkezés – a szívsebészeti centrum létrehozása miatt.

A Kincstári Biztosi Iroda tájékoztatása szerint tavaly a földművelésügyi tárca két lovasintézménye halmozott fel nagyobb adósságot. Ezenkívül kincstári biztosra volt szükség két belügyi szervnél is.

A Kincstári Biztosi Iroda vezetője, Forgács Pétert az InfoRádiónak elmondta, hogy a Fejér és a Nógrád megyei rendőrfőkapitányságok adóssága meghaladta az 50 millió forintot, ezenkívül az ORFK-nál is volt tartozásállomány.

Jóllehet az egészségügyi intézményeknél is jelentős az eladósodottság, tavaly egyetlen esetben sem volt szükség kincstári biztosra.

Az Országos Gyógyintézeti Központ – ismertebb nevén a Szabolcs utcai kórház – szintén jelentős adósságot halmozott föl, de egyelőre nem tudni, lesz –e szükség válságmenedzserre

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×