Kolber: korszakváltás a területfejlesztésben

Infostart
2005. december 30. 09:10
Az idén korszakváltás történt a területfejlesztésben, vélte évértékelésében a regionális fejlesztést felügyelő tárca nélküli miniszter.

Kolber István közölte: az idén 57 milliárd forintra nőttek a megyékhez és régiókhoz telepített területfejlesztési források, jövőre pedig elérik majd a 70 milliárdot.

Hozzátette: a megyék, a régiók jól tudtak élni a kapott lehetőségekkel, mert az előző évinél három hónappal előbb jelentették meg a pályázatokat.

Jövőre pedig még korábban, január 15-éig közzéteszik a felhívásokat. A miniszter utalt arra, hogy 2006-ban még hatékonyabbá teszik a forrásfelhasználási rendszert: a kis- és középvállalkozásoknak lehetőségük lesz támogatásért pályázni területfejlesztési forrásból abban az esetben is, ha csak néhány munkahelyet hoznak létre.

Nógrádi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője közleményében úgy reagált: a kormány akkor ad ki sikerjelentéseket az uniós források felhasználásáról, amikor a támogatások kormányzati visszatartása miatt soha nem látott számban kerülnek az önkormányzatok csődközeli helyzetbe.