eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Rekord gabonatermés Kínában

Kínában az idén a gabonatermés rekordot ér el 484 millió tonnával - írja a China Daily csütörtöki számában. A termés a tavalyi évinél 3 százalékkal nagyobb, ami annak köszönhető, hogy a bevetett földterület - erózió és építkezések miatti - csökkenését ellensúlyozta a termelékenység javulása.

Az országnak egyre inkább a technológia fejlesztésre kell koncentrálnia, hogy táplálhassa 1,3 milliárd lakosát (a Föld népességének mintegy egynegyedét), miközben az ország a Föld megművelhető területének mindössze 6 százalékával rendelkezik. 2004-ben 2,5 millió hektárnyi, azaz az összes megművelhető földterület 2 százaléka esett ki a termelésből az építkezések és egyéb okok miatt.

Kína adja a világ teljes gabonatermésének – amelyet idén 1,95 milliárd tonnára becsülnek – egynegyedét és jó években nettó kukorica- és rizsexportőr.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×