eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kisvállalkozások az APEH elképzelése ellen

A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi azt, hogy az adóhatóság jövedelmezőségi mutatók - vagyis egy elvárható minimum jövedelem - alapján döntse el, mely vállalkozásokat ellenőrzi kiemelten.

Az adóhatóság jövőre szakmánként és tevékenységenként úgynevezett jövedelmezőségi mutatókat dolgoz ki. Azok a vállalkozások, amelyek nem érik el az APEH által meghatározott legkisebb jövedelmet, fokozott ellenőrzésre számíthatnak. A kisvállalkozások érdekképviselete, az IPOSZ határozottan ellenzi az elképzelést – jelentette ki Kassai Róbert alelnök.

„Az adóhatóságnak természetesen joga van ellenőrizni, és egy általa elképzelt jövedelmezőséget – amely általában a valósággal köszönő viszonyban sincs – fölállítani és bennünket ennek alapján megadóztatni, de az érdekképviselet a leghatározottabban föl fog lépni ez ellen a teljesen agyament elképzelés ellen” – fogalmazott az érdekképviselet alelnöke.

Kassai Róbert szerint szükség van a fekete- és a szürkegazdaság szereplőinek fokozott ellenőrzésére, ugyanakkor szerinte íróasztal mellől nem lehet megállapítani, hogy egy-egy vállalkozás valójában mekkora jövedelmet termel.

„Az IPOSZ mindenfajta ellenőrzést támogat. Nagyon helyes, hogy az APEH ellenőrizni jövedelmüket eltitkolókat. Az azonban, hogy a helyszínen ellenőrzi, hogy befolyt-e az a jövedelem, amit az íróasztalnál elképzelt, majd ennek alapján állapítja meg az esetleges büntetést és az adóhátralékot - ez a realitástól nagyon messze van” – mondta Kassai Róbert.

Pontosabb képet a tervezett lépésről a vállalkozások legkorábban jövő február végén kaphatnak, amikor az APEH közzéteszi a rájuk vonatkozó jövedelmezőségi mutatókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×