Parragh szerint módosíthatják a költségvetést a választások után

Infostart
2005. december 26. 10:25
Az ellentmondásos gazdasági folyamatok évének nevezte az ideit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László évértékelőjében úgy fogalmazott: a konjunkturális mutatók kedvezően alakultak, de továbbra is magas az államháztartási hiány, és bizonytalan az euró bevezetésének céldátuma.

Utalt arra is, hogy romlott az ország kockázati megítélése, de úgy látja, hogy a külföldi befektetők a gondok ellenére is vonzó befektetési célpontnak tartják Magyarországot.

A kamara elnöke ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy fontos kérdésekben nem jött létre társadalmi konszenzus. Példaként a konvergencia-kritériumok és az államháztartási hiány csökkentését szolgáló intézkedések megfogalmazását említette. A kamara elnöke elengedhetetlennek tartja az államháztartás, a kormányzati struktúra, valamint az önkormányzatok, az egészségügy és az oktatás átalakítását.

Parragh László szólt arról is, hogy a költségvetési hiány növekedésével számol jövőre is, ezért a választások után nem tartja kizártnak a büdzsé módosítását sem.